Peli-Veikot työnteon kautta 3-1 voittoon TuPSista

Peli-Veikkojen hyvä vire jatkui Kisapuisto Stadionin iltavalaistuksessa keskiviikkoiltana 16.9.2020. Vaikka vettä hieman vihmoi taivaalta, niin kentällä nähtiin hyvävireinen ja -henkinen Peli-Veikot. Harjoituksissa on ollut viime aikoina hyvä ja vauhdikas tekemisen meininki, joten ei ollut ihme elleivät samat otteet siirtyisi otteluihin. Vaikka ei aivan Keravan ottelun (FCD) kaltaiseen flow-tilaan vieläkään päästy niin ottelun tuominnut Hannu Kylmäniemi kirjasi Palloliiton tilastoihin kotijoukkueen 3–1-voiton.

Kevätkaudella keltapaidat joutuivat nöyrtymään samoin lukemin tuusulalaisille, mutta joukkueen tilanne oli monin tavoin toisenlainen. Osittain joukkue on uudistunut; harjoitus- sekä ottelutapahtumiin on tullut uusia kasvoja ja tempo harjoituksissa on nopeutunut. Tästä uudesta kasvosta oivana esimerkkinä tässä pelissä oli maalissa debytoinut Kai Herranen, joka selvisi urakastaan mainiosti. Kaitsu teki monta oivaa torjuntaa ja dyykkasipa kaveri muutaman kerran. Selvästi näkyi Kaitsun lentopallotausta ja monivuotinen Peli-Veikot-jäsenyys. Kaitsun otteet toivat muutenkin mieleen Kolumbian maalivahtisuuruus Rene Higúitan, sillä selvästi Kaitsu oli avaamassa peli jalalla. Aivan varmasti hänen mielensä teki omalle paikalleen hyökkäykseen kärkeen, mutta selkävaivat ovat pidättäneet hänet tänä vuonna aiemmista otteluista.

Peli-Veikkojen avausosumasta vastasi 3. minuutin kohdalla Markku Ratilainen, joka Timo Sopasen oivasta läpisyötöstä pääsi iskemään avausmaalin. Make on pitkään halunnut hyökkääjäksi ja nyt nähty osuma näytti, että pelaaja pystyy tekemään osumia tarvittaessa. Syötön tarjottimelta tarjoillut Timo Sopanen on pelaajana samantyyppinen kuin uransa jo lopettanut saksalainen maajoukkuetähti Sebastian Schweinsteiger. Molemmat toivat vahvaa kaksinkamppailuosaamista ja molempien pelaaminen perustui teknisen taituruuden lisäksi peräänantamattomuuteen.

Kotijoukkueen kahdesta muusta osumasta vastasivat Pete Salminen ja aina iloinen velikulta Saif Al-rawiy. Ensin mainitun syöttöyritys kimposi onnekkaasti vihreäpaitaisesta puolustajasta TuPSin maaliin, mutta jälkimmäinen eli tummapartaisen Saifin maali oli yksi tämän kauden tyylikkäimmästä osumista. Maali syntyi hyvän (Jannen ja Vikin) esityön ja pelaamisen jälkeen ja tuli erittäin tärkeään paikkaan tilanteessa, jossa TuPS oli hetkeä aiemmin kaventanut tilanteen 2-1.

Kokonaisuutena voi sanoa, että Peli-Veikkojen hyvin taistelleesta joukkueesta kunnostautuivat edellisten lisäksi erityisesti Viki Alonen ja Janne Nykänen. Kaksikolla riittää pelisilmää, taitoa, kuntoa ja teknistä osaamista. Molemmat myös ohjaavat muita pelaajia ottelun aikana sijoittumisessa ja ryhmittäytymisessä. Hyvää taustatukea näille keskikentän hahmoille tarjosi muu joukkue kapteeni Petri Kasakkamäen johdatuksella.

Ottelun tilastot ohessa

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.