Historia

Seura on yksi vanhimmista Suomen Palloliiton seuroista. Se on perustettu Viipurin maalaiskunnan Sorvalissa vuonna 1905 Sorvalin Weikot. Sorvalin Weikot oli myös TUL:n perustajaseuroja, mutta erosi siitä 1950-luvulla. Viipurista tuli lähtö 1944.

Alhaalla kuvassa Sorvalin työväenyhdistyksen talosta, joka oli myös seuran toimitila.

Sorvalin Veikot (SoVe), oli viipurilainen vuonna 1905 perustettu urheiluseura. Sorvali oli Viipurin kaupunginosa ja parintuhannen asukkaan saari Viipurinlahdella. Vuonna 1905 perustettiin Sorvalin työväenyhdistyksen alaosastoksi urheiluseura Sorvalin Veikot. Seura liittyi SVUL:n Viipurin piiriin. Seurassa harrastettiin monia urheilulajeja, mutta jääpallossa seura saavutti suurimman menestyksensä.

Talvella 1933 Veikot pääsi ensimmäisen kerran TUL:n jääpallocupin finaaliin, kun se voitti ratkaisevassa välieräottelussa paikallisvastustajansa Talikkalan Toverit maalein 3-2, ottelun ratkaisemiseen tarvittiin kolme jatkoaikaa. Loppuottelun Veikot kuitenkin hävisi Helsingissä Kullervolle 1-0. Vuosina 1938 ja 1939 Veikot pääsi loppuotteluun, mutta hävisi molempina talvina turkulaiselle Maarian Pyrkivälle maalein 3-2 ja 4-1. Kaikkiaan Veikot saavutti TUL:n jääpallosarjoissa kolme hopeaa.

Sotien jälkeen Sorvalin Veikot jatkoi toimintaansa Lahdessa, samaan kaupunkiin evakuoitiin Viipurista myös Reipas. Päälajiksi Veikoille valikoitui uudessa kotikaupungissa jalkapallo. Vuonna 1962 nimi muutettiin Veikoiksi , vuonna 1963 Peli-Veikoiksija viimein 1964 Lahden Peli-Veikoiksi.

Vuoden 2014 aikana seuran historian dokumentointia tehostetaan.