Peli-Veikot Dortmundissa 2011

Perjantai 18.3.2011

Peve saapui  täydessä vahvuudessa kohdepaikkaansa Dortmundin kyljessä olevaan Bergkamenin kaupunkiin. Tulomatka meni muuten hyvin, mutta Autobahnilla oli vakava onnettomuus, joka hieman haittasi matkantekoa. Onnettomuudessa eivät kuitenkaan olleet osallisina peveläiset.

Perjantai-iltana joukkue majoittui seuran omaan vierastaloon, joka sijaitsee Sus Rütke -seuran stadionalueella. Ohjelmassa oli tulojuhla seuran omalla klubltilassa, jossa vallitsi ystävällinen ja lämmin ilmapiiri.  Tilaisuus jatkui muutaman olusen verran ja tilaisuuden jälkeen joukkue vetäytyi hyvin ansaitulle yöpuulle.

Aamulla oli ohjelmassa pieni tutustuminen lähiympäristöön, stadioniin ja joukkue nautti aamupalan. Aamupalalla joukkue piti pienen palaverin, jossa käytiin läpi viikonlopun ohjelmaa ja Peven tulevaa kautta.

Aamupalaverissa joukkue päätti, että joukkue hankkii tulevalle kaudelle uusia varusteita. Esillä olivat verryttelyasun, harjoitusasun tai tuulipuvun hankinta. Lisäksi kartotettiin mahdollisia mainostajia.

Lauantaina ohjelmassa on käynti paikallisessa kylpylässä, jossa on luonnonsuolavettä. Luvassa on siis mielenkiintoinen kokemus.

Illalla on ohjelmassa Bundesliigaottelu Dortmund vs Mainz klo 18.30. Peve lähtee haistelemaan tapahtuman ilmapiiriä jo hyvissä ajoin paikallisiin kahviloihin. Vastaavanlaisia tapahtumia on Suomessa vaikea kokea.

Lauantai 19.3.2011

Lauantaina 19.3. joukkue teki pienen aamukävelyn lähiympäristöön, jonka jälkeen ohjelmassa oli aamupala klo 9. Aamupalalla suunniteltiin viikonlopun toimintaa ja ihasteltiin saksalaista ystävällisyyttä, kohteliaisuutta ja vieraanvaraisuutta.

Lauantain aikana joukkue vieraili paikallisessa kylpylässä. Paikka on luonnonkauniilla paikalla kanavan vieressä ja sen suolavesi kumpuaa paikallisesta maaperästä. Kylpylän allasalue on varsin laaja ja siellä on noin 5 erilaista allasta, joissa voi köllöttelyn lisäksi ottaa erilaisia vesihierontoja sekä nauttia erilaisista kuplivista vesiaalloista ja -suihkuista.

Peveläiset nautiskelivat auringon paisteessa suolavedessä köllöttelystä. Paikka sijaitsee luonnonkauniilla alueella ja on varsin suosittu etenkin keski-ikäisten ja vanhemman puoleisen väestön keskuudessa. Kylpylävierailun jälkeen ohjelmassa oli käynti Bergkamenin keskustassa, jossa nautittiin Papa George-kreikkalaisravintolan herkullisista Pita-leivistä ja muista kreikkalaisen keittiön herkuista.

Nopean majapaikassa käynnin jälkeen joukkue siirtyi kohti Dortmundin stadionia. Sinne matkaa tehtiin julkisilla kulkuneuvoilla, joita saksalaisen käytännön mukaan voi ottelupäivinä käyttää ilmaiseksi ottelulipulla. Hyvä olikin että liput olivat mukana, sillä konduktööri tarkasti junassa peveläisten liput.

Itse ottelu oli varsinainen elämys. Ilmapiirin teki mielenkiintoiseksi täpötäysi katsomo, joka koostui yli 80 000 innokkaasta katsojasta. Robert oli pahoillaan siitä, että Dortmund joutui jäämään 1-1 -tasapeliin, vaikka hallitsi ottelua selvästi.

Ottelun jälkeen ryhmämme siirtyi kohti majapaikkaa, matka sujui itse asiassa nopeammin kuin tulomatka stadionille. Joukkue alkoi keskittymisen kohti matkan erästä huippukohtaa, nimittäin ystävyysotteluun Robertin vanhaa joukkuetta vastaan.

Sunnuntai 20.3.2011

Ilmassa oli kaikin puolin suuren urheilujuhlan tuntua kun Peven kaverit heräilivät virkistyneenä unen jälkeen. Kaikki tiesivät että tätä ottelua varten tänne Dortmundiin oli tultu. Erityisen tärkeä ottelu oli Robertille, sillä kyseessä oli hänen vanhat kaverinsa ja hänen vanha joukkue.

Olosuhteet olivat suorasta juhlavat ja kesäiset. Aurinko paistoi, nurmikenttä tuoksui oikeasti hyvältä, lämpöä oli mittarissa yli 10 astetta. Peveläiset kirmasivat kuin nuoret varsat kun joukkue aloitti alkuverryttelyn.

Peli päättyi kotijoukkueen 3-2 voittoon. Peveläisen maaleista vastasivat oikeutetusti Robert ja Jone. Maalitilanteiden valossa ehkä oikeutetumpi lopputulos olisi ollut 3-3, sillä peveläsillä oli maalipaikkoja myös yllättävän runsaasti. Maalissa Kilppa piti osaltaan lukemat siedettävänä, ja tästä tunnuksena paikallinen lehtimies oli valitsemassa häntä Peven parhaaksi pelaajaksi.

Ottelun jälkeen ohjelmassa oli grillausta, seurustelua kentän laidalla ja hieman myöhemmin joukkueen klubitalossa. Ilta sujui rattoisasti ja saksalaisten kanssa seurustelleen.

Maanantai 21.3.2011

Ohjelmassa oli varhainen herätys ja siirtyminen kohti Hahnin lentokenttää. Matkanteko sujui joutuistasti Esan ja Kilpan toimiessa kuskeina. Paluulento sujui sujuvasti ja joukkue oli takaisin Lahdessa matkasuunnitelman mukaisesti.